Mental Health Center  

Dora Vermanen

Psiday

WAT IS PSILOCINE EN PSILOCYBINE?

Psilocine en psilocybine zijn tryptamines met psychedelische effecten. In de natuur komen ze altijd samen voor, hoewel psilocybine overheerst. Wanneer psilocybine wordt ingenomen, wordt het omgezet in psilocine, die vervolgens inwerkt op serotonine receptoren in de hersenen. Psilocine is structureel gelijk aan serotonine (5-HT) en heeft geen significant effect op de dopamine receptoren. Voor deze en andere redenen is psilocine niet een verslavende stof en niet-dodelijk. 

Wij gebruiken de stof psilocybine om een helende en spirituele reis te maken. In deze reis kom je jezelf tegen op verschillende vlakken en ben je in je reis bezig om verschillende dingen in jezelf te accepteren en op te ruimen.

Een studie van 2011 Griffiths suggereert dat het nemen van psilocybine veranderingen veroorzaken in de persoonlijkheid van de gebruiker. Deze veranderingen werden beoordeeld met behulp van de herziene NEO Personality Inventory, wat de persoonlijkheden van mensen beschrijft op basis van vijf factoren: neuroticisme, extraversie, zorgvuldigheid, vriendelijkheid en openheid. In de studie vertoonde ongeveer de helft van de deelnemers - omschreven als gezond, "geestelijk actief" - een toename in de persoonlijkheidsdimensie "openheid", en dit positieve effect was zelfs een jaar na de laatste psilocybine sessie nog aanwezig.

Er zijn al vele studie's geweest en nog steeds bezig waaruit blijkt dat psilocybine op vele fronten meerdere aandoeningen bestrijd.

Wij gebruiken psilocybine als aanvulling op onze bestaande therapie. Psilocybine sessies worden niet vergoed door de verzekeraar.

Psilocybine kan heel veel goeds brengen en heel verhelderend werken mits er op een therapeutische wijze mee wordt omgegaan.

Wij zorgen voor een veilige omgeving waarin dit plaats kan vinden. Mijn persoonlijke mening is dat de Psiday echt een spirituele ervaring is en het heel veel zingeving geeft aan je leven. Het werkt vernieuwend, verjongend, verzachtend en het geeft een echt contact met jezelf en de wereld om je heen...

Wil je meedoen? Ben je niet bij ons in therapie dan willen wij je eerst kennen en is het nodig om eerst een afspraak te maken. Dit kan in de praktijk maar ook via een Skype sessie als je ver weg woont.  

-Minimale leeftijd is 18 jaar

-Niet in combinatie met antidepressiva

-Niet bij zwangerschap 


28 dagen microdosing traject


Bij het microdoseren is het de bedoeling een kleine hoeveelheid psychedelica in te nemen, waardoor je niet gaat trippen maar toch de heilzame werking van het middel ervaart. Deze techniek wordt al jaren door een selecte groep gebruikers toegepast en steeds meer mensen raken overtuigd van de positieve effecten.

De verpakking gebruiken
Een verpakking bevat 6 microdoseringen, per 3 vacuüm verpakt voor een extra lange houdbaarheid. Knip voor gebruik een portie uit met een schaar, vouw de folie open en je kunt de dosering direct innemen of verwerken in bijvoorbeeld soep, yoghurt, thee etc.

Hoe beginnen met microdoseren?
Bij microdosing wordt gebruik gemaakt van een zogenoemde driedaagse cyclus;

  • Dag 1: Microdosing. Op deze dag wordt de microdosering ingenomen. Voor een goed begin van de dag kun je de dosering in de ochtend nemen, wil je met een ontspannen gevoel gaan slapen dan kun je de microdose ook in de avond innemen.
  • Dag 2: Overgangsdag. Deze dag is bedoeld om de subtiele na-effecten van de microdosering vast te stellen. Leg deze waarnemingen bij voorkeur vast in een logboek zodat veranderingen makkelijk inzichtelijk worden.
  • Dag 3: Rustdag. Dit is de ”normale” dag, waarop ook geen microdosering wordt genomen. Deze dag is deels bedoeld om eventuele veranderingen vast te kunnen leggen, maar ook om te zorgen dat geen tolerantie wordt opgebouwd tegen de gebruikte psychoactieve stoffen.
  • Dag 4: Begin weer zoals bij dag 1 met een microdosering en doorloop de cyclus opnieuw.


Deze cyclus wordt 8 tot 10 weken doorlopen, daarna is het verstandig een maand pauze te nemen. Dit voorkomt gewenning en zo kunnen veranderingen worden vastgesteld. Dagelijks microdoseren wordt resoluut afgeraden, dit zorgt ervoor dat het lichaam tolerantie opbouwt tegen de werkzame stoffen en werkt daardoor contraproductief.

Heb je behoefte om hiernaast ook ondersteunende therapie te volgen, dat kan via een video sessie of een afspraak in de praktijk.